Hoe starten met een klantenkaart om mijn trouwe klanten te belonen?

Sayl Loyalty

In Sayl kan u als restaurant- en retailhouder zowel online loyalty, als in-store loyalty aanbieden.

Wat is ‘online loyalty’?
Bij onze online loyalty is het uitdelen en inwisselen van klanten getrouwheidspunten volledig geïntegreerd in het online bestelproces. Dit betekent dat tijdens het online bestellen, de klant automatisch punten krijgt. Dit zowel bij ‘click&collect’, ‘levering aan huis’ of ‘ter plaatse’ bestellen.

Wat is ‘in-store loyalty’?

In-store loyalty is ontwikkeld om klanten die nog niet volledig digitaal mee zijn, toch een manier te geven om te genieten van de voordelen van uw klantgetrouwheid systeem in Sayl. Deze klanten gebruiken het normale online bestelproces niet en bestellen dus “op traditionele wijze” (old-school).

Hoe werkt de in-store loyalty?
Bij in-resto loyalty beschikken uw klanten over ofwel een fysieke plastic klantenkaart die u hen bezorgt, ofwel hebben ze een virtuele kaart geïnstalleerd in een app op hun smartphone, zoals bij iPhone de ‘Wallet app’. Met de plastic kaart of de wallet app kan de klant zich identificeren in het restaurant. U of uw medewerker moet de QR code / barcode dan inscannen via de Sayl Store Manager App, en daarna punten uitdelen aan de klant.

Welke stappen moet u ondernemen om in-store loyalty aan te bieden?

Het uitdelen van een klantenkaart aan personen die om zo’n klantenkaart vragen

Een klantenkaart is typisch een kleine plastic kaart die u kan laten drukken bij een printfirma. De printfirma zal een design nodig hebben, en zal vragen om een lijst van codes die dan de barcodes zullen zijn die op de kaart zichtbaar zijn.

Waar vind ik de lijst met codes?

log in op de Sayl admin, ga in de Customer menu naar de ‘loyalty’ sectie en klik rechts op ‘Bewerk deze configuratie’.
in de vele opties, zoek naar een configuratie optie ‘Ook in-resto loyalty aanbieden?’ Gelieve deze optie te activeren.
Wanneer u de optie activeert, vindt u vlak daaronder ‘Gaat u fysieke klantenkaarten uitdelen?’. Gelieve deze optie te activeren.
Klik bovenaan rechts op ‘Bewaren’.
Sluit nu het openstaand paneel waar u actief bent, en keer terug naar het overzicht van loyaliteit.
Klik op het tweede tabblad ‘Kaarten’. (zie onderstaande schermafdruk). Wanneer u ‘Kaarten’ als tabblad niet ziet staan, dan heeft u de voorgaande acties niet correct uitgevoerd.

Klik nu op de knop ‘+ Creëer’. Dit zal een pop-up box openen waar u een lijst van codes (die de printfirma nodig heeft) kan aanmaken. Onderaan de pop-up box kan u aangeven hoeveel codes u nodig heeft. Bent u van plan 200 klantenkaarten te laten drukken, is het vrij evident dat u onderaan de pop-up box 200 ingeeft.
Klik op de knop ‘Doorgaan’ om een CSV of Excel bestand te downloaden, dat u naar de printfirma kan sturen. De gegenereerde codes in het bestand zijn allemaal codes die ons systeem begrijpt. Best vraagt u aan de drukker om naast de QRcode, ook de code in het klein ergens op de kaart te drukken, voor het geval de QRcode moeilijk te lezen valt.

b. Wat moet ik doen wanneer ik de klantenkaarten binnenkrijg van de drukker?

De klantenkaarten staan standaard allemaal op “inactief”. Dit betekent dat u ze nog NIET kan gebruiken, tot op het moment dat u deze activeert. Het best legt u de klantenkaarten dicht bij uw kassa. In het geval dat iemand de kaarten steelt zijn deze dan onbruikbaar, aangezien nog niet geactiveerd.

c. Een klant komt aan de kassa en wil zo’n “old-school” fysieke klantenkaart, wat moet ik nu doen?

Neem één van de klantenkaarten die u bij uw kassa heeft gelegd
Open de Sayl Store Manager App (op uw mobiel of tablet), en log in.
Eén van de opties in de SSM app is ‘Een klantenkaart scannen’. Klik op de knop en het systeem zal een scan window openen. Scan de kaart en daarmee wordt de kaart actief.
Noteer: als u om één of andere manier de QR code niet ingescand krijgt, gebruik de code en typ de code manueel in.

Sayl Store Manager - scan klantenkaart

Hoe wijs ik punten toe?

Het proces om een klant punten toe te kennen via de Sayl Store Manager App is hetzelfde wanneer de klant de eerste keer zijn kaart geactiveerd krijgt, of reeds over een kaart beschikt en deze u toont om te laten scannen.

U scant de kaart, en komt dan automatisch op het detailscherm van de klant terecht. Op dit scherm ziet u alle informatie van de klant, inclusief alle bestellingen en alle loyalty bewegingen (extra punten en inwisselingen).

Klik nu rechtsboven op ‘Loyaliteit belonen’.

Een pop-up zal verschijnen waarin u of uw medewerker dient in te typen voor hoeveel de klant heeft besteld, bijvoorbeeld 30 euro. Het systeem zal dan automatisch uitrekenen hoeveel punten de klant krijgt.

Als het systeem merkt dat de klant recht heeft om punten in te wisselen, dan zal de SSM app dit aangeven aan u.

Klantentrouw belonen

Bijgewerkt op: 19/05/2023